loading...
-مهندسی صنایع غذایی
حسینی بازدید : 545 نظرات (0)

این طرح رو از یک سایت برداشتم و عینا در این قسمت درج میکنم.
عنوان کار : بسته بندی و فروش زعفران (از خرید تا فروش)

مکان مورد نیاز برای شروع : مکان خاصی داشته باشید خوبه ولیدر منزل هم میشه این کار رو به راحتی انجام داد .

سرمایه مورد نیاز : مهم نیست و به علاقتون بستگی داره و از حداقل 500 هزار تومانشروع میشه و بالاترش به خودتون بستگی داره .ادامه مطلب بیشتر بخوانید.  .  .

حسینی بازدید : 723 نظرات (0)

کارآفرینی در صنایع غذایی

از ابتدای تاریخ بشر، غذا از احتیاجات اولیه بشر بوده است. تا اواخر قرن۱۸ اقتصاد دنیا بیشتر متکی به کشاورزی بود، و در این میان هر گروهی عهده دار یا مصرف نیازهای روزمره ی زندگی خود بودند . لذا کمتر از دو قرن است که تهیه و توزیع غذا به صورت تجاری و به تدریج به صورت نوین امروزه درآمده است. تا آنجا که هر نوع فرآورده و یا محصولی در هر فصلی و هر جایی قابل خرید گشته است. اختراع ماشین ، برق و بخار و تشکیل قطب های صنعتی و به وجود آمدن شهر ها و مراکز جمعیت و مهاجرت روستاییان به این مراکز علل اولیه به وجود آمدن واحدهایی شد که غذاها را از مراکز تولید جمع آوری کرده و در مراکز مصرف، پخش می کردند. ولی از آنجا که غذا ماده ای فاسد شدنی است سیستمهای متفاوت کنسرواسیون به وجود آمدند..ادامه مطلب را دانلود کنید

کارآفرینی در صنایع غذایی 

دسته بندی شده درکارآفرینی

حسینی بازدید : 777 نظرات (0)

  بهمن ۱۲, ۱۳۹۳

ژلاتین ماده‌ای جامد نیمه شفاف، بی‌رنگ، ترد و کمابیش بی‌مزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران به‌دست می‌آید. این ماده معمولاً به‌عنوان عامل ژله ای کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی به‌کار می‌رود. مواد حاوی ژلاتین و یا چیزهایی با عملکرد مشابه این ماده، ژلاتینی نامیده می‌شوند. ژلاتین یک گونه تغییرناپذیر هیدرولیز شده از کلاژن است و به‌عنوان یک ماده خوراکی طبقه‌بندی شده‌است. ژلاتین در ساخت برخی آبنبات‌های چسبناک و نیز فراورده‌هایی مانند ژله، مارشمالو (marshmallow) و برخی ماست‌های کم‌چرب به‌کار برده می‌شود.

در صنایع غذایی در تهیه مارمالادها، ژله ها، شیرینی جات، بستنی ها و غیره به کار می رود که به آسانی در بدن جذب شده و به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولسیون با چربی ها و پروتئین ها کمک مین ماید. همچنین ژلاتین به عنوان یک عامل شفاف کننده در نوشیدنی ها و آب میوه جات و نیز در صنایع داروسازی برای تهیه کپسول های دارویی و قرص ها به کار می رود.جایگزینهای ژلاتین می توان به پکتین ، پکتین،  سی ام سیCMC، گوار گام، کاراگینان و دیگر صمغ ها اشاره کرد که  خاصیت ژل کنندگی و قوام دهندگی دارند اما هیچکدام نمی توانند جایگزین مطلق ژلاتین باشند.
تعیین قدرت ژلی ژلاتین
خصوصیت مهمی که ارزش ژلاتین تجارتی را تعیین می کند سختی ژل است که این سختی با قدرت ژلی مشخص می گردد که به آن بلوم Bloom ژلاتین می گویند. هرچفدر بلوم ژلاتین بالاتر باشد
درجه سختی ژل ان بالاتر است.
مقدار بلوم ژلاتین های تجارتی معمولاً ۵۰ تا ۳۰۰ گرم می باشد اگر ژلاتین قدرت ژلی شدن خوبی داشته باشد ، ژلاتین با بلوم قوی و اگر قدرت ژلی شدن خوبی نداشته باشد ، ژلاتین با بلوم ضعیف نامیده می شود.
کاربرد ژلاتین در  صنعت شکلات و قنادی
ایجاد بافت شیشه ای و الاستیک پاستیل
عامل ژل کنندگی و براقیت ژله ها
افی وآبنبات های مغز دار
مارشمالو به عنوان عامل ایجاد کف
محصولات قنادی، روکش کیکها،آیسینگها به عنوان عامل جلادهنده
آب میوه ها و نوشیدنی
به عنوان شفاف کننده کدورت آب میوه و کنسانتره و لبنیات
کاربرد ژلاتین در صنعت لبتیات و بستنی
بستنی ، کرم کارامل و موسها
خامه ها وکرمها   به عنوان عامل بلوکه کننده آب و استابیلایزر و قوام دهنده ها
ماست به عنوان استابلایزر وسفت کننده
پنیرهای خامه ای به عنوان استابلایزر و ایجاد یک دلمه سفت
کاربرد ژلاتین در صنعت گوشت  و غذاهای آماده
سوسیس و کالباس به عنوان باند کننده آب
غذاهای آماده و کنسروها وسسها و سوپهای آماده
به عنوان غلظت دهنده و کاهش آب در دسترس برای میکروارگانیزمها
کاربرد ژلاتین در نان و خمیرها
تقویت پروتئین آرد و افزایش الاستیسیته آن
افزایش جذب آب خمیر و کاهش مصرف نمک
غنی سازی محصول توسط اسیدآمینه های موجود .

کسانی که مایل اند پاورپوینت خط تولید ژلاتین رو دریافت کنند می تونند به این سایت مراجعه کنند.البته من از صحت اون اطلاعی ندارم.جهت راهنمایی بیشتر شما عزیزان بود.لینک خرید

حسینی بازدید : 436 نظرات (0)

پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویژه ماه رمضان
غذاهایی که میخورید در ماه رمضان زیاد تغییر ندهید باید غذاهایی بخورید که سبک باشد ولی گرسنگی زود هنگام ایجاد نکند و از پیچیده ترین کربو هیدراتها و غذاهای فیبردار استفاده شود در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا برای شما پرهیزهای غذایی در ماه رمضان را برای پیشگیری از بیماریهایی که ممکن است در این ماه بوجود بیاید از زبان کارشناسان تغذیه بیان کنیم.

 

با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده باقی می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.

 

غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس ، آرد سبوس دار ،‌ برنج با پوست و غیره ( که کربوهیدرات های پیچیده نامیده می شوند).

ادامه مطلب بیشتر بخوانیم

حسینی بازدید : 464 نظرات (0)

در این مطلب به معرفی روش توليد بیکینگ پودر می پردازیم . امیدوارم این مطلب برای تدوین طرح توجیهی توليد بیکینگ پودر مناسب باشد و اطلاعات خوبی در خصوص فرآیند تولید این محصول به شما بدهد .

پروسه ساخت این ماده غذایی بسیار ساده می باشد . ابتدا عناصر مختلف خشک شده و قبل از مرحله خرد شدن رطوبت زدایی می شود .سپس به نسبت مناسب مخلوط و بسته بندی می شود .

مواد اولیه بیکینگ پود شامل : بی کربنات سدیم ، نشاسته (edible starch) ومنوکلسیم فسفات و یا سولفات آلومینیوم می باشد .

 

فرایند تولید بیکینگ پودر

 

 تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی مرسوم تولید بیکینگ پودر

نقطه قوت : سادگی خط تولید

نقطه ضعف : به روز کردن تکنولوژی مطابق با استانداردهای روز دنیا

 

پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح تولید بیکینگ پودر

آذر بایجان شرقی ، خراسان رضوی باتوجه به اینکه این دو استان قطب صنایع غذایی کشور می باشند

مصرف این محصول در این مناطق بیشتر از سایر مناطق خواهد بود .

 

جهت آشنایی بیشتر با طرح توجیهی تولید بیکینگ پودر به این مقاله مراجعه نمایید.

حسینی بازدید : 766 نظرات (0)

اتوکلاو دستگاهی است که برای استریل کردن مواد و تجهیزات در آزمایشگاه توسط فشار شدید بخار در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ یا ۲۰ دقیقه است این زمان بستگی به نوع ماده و محتوای اتوکلاو دارد .

در ادامه مطلب بیشتر بخوانید

حسینی بازدید : 508 نظرات (0)

خواص درمانی ذرت:

غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند .
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند.
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
سایر خواص آن عبارتند از :
- پماد ذرت خشک کننده زخمها می باشد.
- ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
- استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
- روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد.
- روغن ذرت برای درمان اگزما مفید است.

 

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند.
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آ ن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید.
- کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است.
- درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد.
- سنگ مثانه ،‌التهاب و درد مثانه را از بین می برد.
- کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.
به غیر از کاکل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید.
- جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آرود.
- برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید.
- جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است.
- جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد.
- در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند
منبع : IRANHEALERS.COM

حسینی بازدید : 617 نظرات (0)

جو؛ پدر غلات

جو با نام علمی Hordeum vulgare گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاعش بسته به انواع مختلف آن، تا یک متر می ‏رسد. برگ ‏های آن متناوب، باریک و دراز به رنگ سبز تیره می ‏باشند. جو که بیش از دوازده هزار سال پیش شناخته شد، بومی آسیای غربی و آفریقای غربی است و به سرعت در نواحی مدیترانه منتشر شدجو از آغاز تاریخ انسان و احتمالا قبل از گندم کشت می ‏شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می ‏رود.   از لحاظ پراکندگی جغرافیایی در کشورمان، جو در گیلان، آذربایجان، اصفهان، لرستان، خوزستان و یا به عبارت بهتر، در همه جای ایران به طور وسیعی کشت می ‏شود.

ادامه مطلب بیشتر بخوانید

 

 

حسینی بازدید : 446 نظرات (0)

   کاربرد سمولینا در تولید ماکارونی 

بهترین ماکارونی از سمولینای گندم دیوروم که نوعی گندم سخت و مخصوص نقاط سرد سیر و خشک مثل روسیه و کانادا تولید میشود این گونه گندم در کشورهایی مثل ایران عراق سوریه ایالات متحده و سایر کشورها به خوبی رشد می کند. گندم دیدروم گندمی است سخت و درازتر از حد معمول و زرد رنگ و نیز کمی براق که مقدار کربوهیدرات های ساده و پروتئین و گلوتن آن بیشتر از سایر گونه های گندم است که حدود 5٪از تولید گندم کشورهای صادر کننده گندم را تشکیل می دهد و تولید آن به دلیل گرانی قیمت تابع عرضه و تقاضا است. 

ادامه مطلب....

 

_______________________________________________

 

درباره ما
Profile Pic
علوم غذایی عبارتست از مجموعه مرتب و منظم از دانش و فهم ماهیت ترکیب ورفتار مواد غذایی تحت شرایط مختلف است این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی – صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال 1371 به طور رسمی به علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است . کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند، شامل روشهای نگه داری، فرآوری، بسته بندی و ... زیر مجموعه این گرایش می باشند. هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    بیشتر دوست دارید چه مطالبی در سایت بذارم؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 85
  • کل نظرات : 19
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 394
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 34
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 87
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 448
  • بازدید ماه : 2,059
  • بازدید سال : 35,631
  • بازدید کلی : 313,833
  • کدهای اختصاصی