چكيده :
سـه نمونه هسـته انگور از مناطق مختلف كشـور جمعآوري و به روش سوكسله، روغن آنها استخراج شد و به منظور تحليل مقايسـهاي، د و نمونه روغن هسـته انگور وارداتي تهيه گرديد . روغن هريك از نمونهها توسط حلال استخراج و خصوصيات فيزيكي و شـيميايي روغنهاي اسـتخراج شـده مانند درصد روغن، د رصد اسـيد چرب آزاد، انديس پراكسـيد و زمان پايد اري روغن مورد بررسـي قرار گرفت. همچنين به منظور تعيين تركيب اسـيدهاي چرب، متيل استراسـيدهاي چرب نمونههاي موردنظر تهيه و با اسـتفاد ه از دسـتگاه گاز كروماتوگراف مورد آزمايش قرار گرفتند. اسـيدهاي چرب لينولئيك و سـپس اولئيك به ترتيب اسـيد هاي چرب غالب د ر نمونههاي روغن هسته انگور بودند. با توجه به تركيب اسـيد هاي چرب، عددپراكسـيد ، زمان پايداري روغن به اكسيداسـيون و د رصد اسيد چرب آزاد، ً نمونهها شناسـايي گرد يدند و نهايتا مشـخص شـد كـه ضمن وجود تفاوت و تشـابهاتي بين برخي واريتههـاي روغن هسـته انگور ايراني با انواع وارداتي، روغن هسـته انگور ميتواند به عنوان روغن مناسـب پخت و سـالادي معرفي گردد.
برای دانلود pdfکامل مقاله روی دانلود کلیک کنید